Zsák, zsák, telezsák

A (még korlátcserére váró) nyitott galériára szerettünk volna két fotelt, amin jóízűen lehet olvasgatni. Már nem tudjuk kinek az ötlete volt a babzsákfotel. Az azonban biztos, hogy mindnyájan a sk. változatra voksoltunk. Elsősorban persze költséghatékonysági szempontok miatt, de nem csak. Nálunk ugyanis szerencsére nagy értéke van az itthon készült dolgoknak. Állítom, hogy még a pihenés is édesebb ezekben a fotelokban, mint a gyári változatban :)
Miss scotty kitűnő mintája és leírása alapján varrtam őket. Köszönöm neki ezúttal is, hogy közzétette. 
A töltőanyag innen származik, pont egy zsákkal kell egy fotelhoz. A belső huzatot itthon fellelhető erős pamutból varrtam, a külső kedvenc körúti olcsó méteráru üzletemből származik. Nem túl vastag, de erős len, pamut, műszál keverék. Kisebb cippzárakat használtam (az volt itthon), mint a leírásban, így kissé körülményesebb volt beleszuszakolni a kész fotelt a külső huzatba, de sikerült. Egy fotel így kb. 6000 Ft.-ból jött ki. 
Hiszitek vagy sem a legnehezebb az egészben a polisztirol gyöngyök betöltése volt. Ugyanis ezek az apró gyöngyök feltöltődnek, és mindenhova ragadnak, szállnak, a műanyag zsákból szanaszét repültek csak oda nem ahova kell. Úgyhogy a férjem beledugott a zsák szájába egy porszívócsövet, és jól rákötözte a műanyag zsák száját. A cső végét bedugtuk a babzsák nyílásába, férjem megemelte a műanyag zsákot, és a golyócskák a csövön szépen folytak a helyükre.
A végeredmény szerintem tökéletes lett. Üresen ugyan kissé furák, de hihetetlenül kényelmesek, még szunyókálni is lehet bennük, mind a négyen imádjuk :)




Az utolsó képen levő betűk nem azt jelentik, hogy a.) gyerekként, és b.) gyerekként jelöljük a lurkóinkat, a nevük kezdőbetűi. Ugyan a két zsák teljesen egyforma, de még csak véletlenül sem szabad előfordulnia, hogy összekeverik őket :) 

Megjegyzések

Ledorka üzenete…
Hehe, A és B gyerek. :D Jók a fotelek! :))
Ledorka üzenete…
Megjegyzéspipa. :)
a Matula ikrek üzenete…
Nagyon jók, de ha meg van jelölve A. és B. gyereknek (születés előtt az ikreket egyébként így jelölik hivatalosan is...) akkor Ti hogy juttok egy kis üldögéléshez? :o)
miss Scotty üzenete…
Nagyon jók lettek, igazán minőségi munka!!!

Köszönöm, hogy megemlítettél a bejegyzésben ;)

További jó munkát kívánok.

Scotty
katafolt üzenete…
Fel se tűnt eddig, hogy nálatok a. gyerek az A betűs nevű és b. a B-s. Biztos, hogy semmi ilyen irányú szándékosság nem volt a névválasztásban ? :)
Jók a fotelek, engem is régen nyúznak már ilyenért.
boGár krea üzenete…
Ügyesek vagytok! Remek alkotások újra! :))
patonaifabian üzenete…
Nagyon jó...s lehet én is nekiesek..hátha sikerül nekem is....nagyon szuper!
Aledi üzenete…
Köszönöm lányok.
Ikrek, de mi van, ha születés előtt az ikrek felcserélődnek? Lehet, hogy az A gyerek igazából B, hajaj, ez nagy gond :) Egyébként nagylelkűek a gyerekeink (ha éppen mással vannak elfoglalva :) használhatjuk mi is a fotelokat.
Scotty, ez a minimum. Tudom milyen nehéz, egy jó szm elkészítése.
Katafolt, ráadásul a B gyerek monogramja KB, szóval ő nem is igazán gyerek csak kb. gyerek :)
Katafolt, Patonaifabian csak biztatni tudlak. Kissé szkeptikus voltam, hogy kényelmesek lesznek-e, de valóban azok, teljesen felveszik az ember alakját.
Maria üzenete…
Biztosan kényelmesek, de mondd már meg, légyszíves, mennyire egyszerű vagy nem kiszállni belőle? Mert így kívülről nézve én ezt látom a legbonyolultabbnak. :-)
Aledi üzenete…
Hehe, Maria, az bizony nem könnyű. És minél idősebb (és súlyosabb) valaki annál nehezebb :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Babavarrás, avagy hogyan NE varrjunk babát

Maci rugdalózóból - emlékmaci